Etiquetes

, , , , , , , ,

Wantun són de Blanes i venen amb molta força. Presenten el seu primer disc, Animalia, amb cançons intímes i canyeres. Són en Toni, l’Aleix, en Jordi, l’Albert, en Ricard i en Cesc. El nom de la banda ve del plat que acostumaven a demanar a un restaurant xinés on es reunien.

La discogràfica Picap els ha editat el cd i han gravat al mateix estudi que ha treballat amb Love of Lesbian i Sidonie. De fet, els nois de Wantun es declaren admiradors d’aquests dos grups, entre altres. «Comences fent covers i poc a poc, vas creant la teva pròpia música», explica Ricard després del concert de presentació d’Animalia, que s’ha fet aquesta tarda a l’Fnac del Triangle.

«També va canviant la gent del grup, uns ho deixen i altres s’incorporen… Però ben bé, nosaltres vam començar fa tres anys, amb un EP gravat a Blind Records. A partir d’aquí vam tenir una mica de sort, o va agradar el que feiem, i vam guanyar algun concurs. El Carles Sabater al 2008, per exemple, ens va aportar pasta amb la que seguir endavant. Vam quedar semifinalistes al Sona9, i vam guanyar el Premi Popular d’aquell concurs. El cd, Animalia, l’hem finançat nosaltres amb aquests diners que vam guanyar, i l’hem gravat de nou amb la mateixa discogràfica i el mateix estudi de gravació. Els mitjans de comunicació ens han acollit molt bé, també. Fer concerts aquí i allà, comptar amb la Lyona per fer el videoclip d’Animal… De moment, aquí estem. Volem seguir tocant, passar-ho molt bé i poder fer el segon disc, si aquest va bé».

El panorama musical a Catalunya ha deixat enrere la dependència amb el Rock Català i despega amb noves propostes, originals i atrevides. Els de Wantun reconeixen que les noves tecnologies i les xarxes socials, com MySpace, permeten gravar amb facilitat i qualitat, obrint la porta a grups novells. Ells mateixos fan servir aquest portal d’Internet, que consideren una porta oberta a tot el món, igual que el Facebook, on fins i tot tenen lloc per les mascotes del grup, la puça i el camaleó groc. «A la música catalana, avui en dia hi ha moltes propostes súper interessants. Està molt en forma».

Wantun — Animal

I si aconsegueixen ser famosos? Potser els veurem tocant tan sols vestits amb un mitjó, emulant als Red Hot. També asseguren que sempre donaran el cent per cent a cada concert, per no fallar mai a la gent que vagi a veure’ls.