El País ha decidit renovar la seva redacció digital. Ha canviat la capçalera i el logo, optant per les majúscules, minimitzant el seu símbol a una E amb serifa ben marcada.

Alhora, també ha introduït un nou element al bloc de tres columnes que fa servir: un quadre amb notícies d’última hora, on trobem de nou aquesta E serifada.

Els links d’aquesta secció de breus, on es donen notícies curtes que avancen un text més elaborat, ens porten a webs d’altres mitjans de comunicació. Per exemple, aquesta notícia ens remet a la BBC:

Dos extranjeros investigarán el ataque a la flotilla. Los dos investigadores extranjeros que se integrarán en la comisión que investiga el asalto serán, según la BBC, el premio Nobel de la paz irlandés, David Trimble, y el ex militar canadiense Ken Watkin. http://cort.as/00pn

I aquesta altra, a la web de Haaretz:

Una comisión investigará el ataque a la flotilla. Israel ha anunciado que una “comisión pública independiente” investigará el ataque a la flotilla, y que ésta incluirá a dos observadores extranjeros. Lo explica el Haaretz: http://cort.as/00pm

Aquesta incorporació a ELPAÍS.COM d’un widget amb últimes hores és un pas més en l’assimilació de la rellevància de les webs i les redaccions digitals dels diaris. Internet permet avançar una informació, posar al corrent dels fets, donar la notícia al lector tan aviat com ens arriba. I també permet l’anàlis, la interpretació, la reflexió que els mitjans de comunicació han de fer en torn als fets, per poder-los explicar i transmetre’ls als seus usuaris. Internet és on la immediatesa i la dilació poden fusionar-se. Sembla que ELPAÍS.COM ho ha entés.