Etiquetes

, , , , , ,

Un altre divendres que la Ley Sinde es queda sense aprovar. Un altre divendres on respirar més tranquils! Personalment, crec que empitjoraria la situació. Internet ha de ser un món on la informació circuli lliurement i això no és incompatible amb la protecció dels drets de la propietat intel·lectual. Sí s’ha de fer pressió per instaurar un codi de bones costums, que contemplin per exemple l’adjudicació dels drets d’autor sota qualsevol circumstància. També seria bo que es tingués més en compte el model de Creative Commons, on hi ha tot un món de possibilitats per permetre l’ús i distribució dels contiguts que haguem creat, respectant-ne la voluntat de l’autor. La navegació per la Xarxa ha de protegir els drets intel·lectuals, però no en detriment de la llibertat d’expressió ni de la llibertat d’informació.

Per entendre la polèmica, s’ha de consultar el blog de Antonio Delgado i no deixar de llegir el post publicat avui, La red resiste.

Per entendre la llei en sí, us recomano aquest vídeo de La información.com on s’explica pas a pas quin seria el seu funcionament.

Podeu saber-ne més consultant els blogs de la Rosa Maria Artal, el de Microsiervos, alt1040