Etiquetes

, , , , , , , , , , , ,

En Jordi Borràs (@jordiborras) és una d’aquestes persones que val la pena seguir a Twitter, perquè la informació que dóna i el seguiment de l’actualitat que fa et permeten estar al dia del que es cou.

Després dels nous exemples de violència policial que la BRIMO dels Mossos d’Esquadra va dur a terme el passat 29M, en el marc de la jornada de vaga general i la manifestació de la tarda, diverses persones van resultar ferides per l’ús de pilotes de goma com a mètode de dispersió. Entre elles, un noi ha quedat cec d’un ull a causa de l’impacte d’una pilota de goma. En Jordi en va fer una fotografia i l’estava ajudant a fer-ne difusió, per deixar constància de l’agressió i de la ferida que va rebre el 29M.  Aquesta és la foto i la va penjar al seu Mur de Facebook:

Foto feta per Jordi Borràs -- L'Angelo i la seva companya busquen testimonis per poder posar la denúncia. El noi ha quedat cec d'un ull per una pilota de goma disparada a les 18.45h del dia 29 de Març al Passeig de Gràcia tocant a El Corte Inglés. Podeu escriure cristina_fg9@hotmail.com

Però aquí la cosa es torna encara més retorçada. Resulta que, misteriosament, la fotografia va desaparèixer. Facebook va censurar-la i la va esborrar. A més, li va bloquejar el perfil. En Jordi no s’ho podia creure i per això la va tornar a penjar, acompanyada d’aquest text: DEMENCIAL. FACEBOOK M’HA CENSURAT LA FOTO D’ANGELO CILIA que vaig penjar ahir, suposo que a resultes d’una denúncia massiva. No només l’han censurat, també m’han bloquejat temporalment el perfil. Doncs senyors, ja em podeu eliminar el perfil directament, que la torno a penjar ara mateix. 

La censura d’aquesta fotografia fa evident que hi ha gent que no vol que se’n faci difusió. Els motius? Segurament per evitar crítiques a la violència de la BRIMO contra els manifestants. Quelcom que ja havia estat present abans, amb el moviment anti-Bolonya per posar un exemple, però que des de l’entrada en escena del conseller Felip Puig, va in crescendo. Com he llegit a alguna banda, potser fins que no mori algú en una d’aquestes emboscades, no s’aturarà l’escalada de violència. Mentrestant, què podem fer? Doncs com demana en Jordi i com demana l’Angelo, no deixar de fer difusió d’aquesta imatge, que és exemple de com estem tornant enrere.

A Barcelona, durant la manifestació del 29M i trobant-se de sobte amb tota la troca que es va organitzar als voltants de Plaça Catalunya, una senyora gran deia “Ai senyor, no vaig còrrer amb els grisos al darrera, ara hauré de còrrer dels Mossos d’Esquadra?”. Quelcom no rutlla.